genel istatistikler
toplam71
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +10
toplam -0

volkan konak

    kuzeyin oğlu

    yüreği aşk ve vatan sevgisiyle çarpan muhteşem insan. eşsiz bir ses ve yorum. hele şiir okuma yeteneğine laf edilemez olan karadeniz çocuğu. olduğu gibi olan, televizyona çıktım diye değişen kişilerden değil. magazinle işi olmayan, kendini hiç bozmamış, lafını esirgemeyen, milyonlar tarafından sevilen ve beni ağlatmayı başaran nadir insanlardan.
    (29.12.2011 23:07)

öğretmen

    öğretmen çocuğu denen bir şey var. evet evet var.

    annesi/babası eğer o çocuğun okulunda öğretmen ve onun dersine giriyorsa tamamen sıkıntıdır bu kişi için. ebeveyni o dersin öğretmeni olduğundan dolayı o dersin notlarının yüksek gelmesi gayet doğal. fakat bunu öğretmenin bu çocuğa soruları verdiği yönündeki ortak düşüncenin yanlışlığı tartışmaya çok açıktır. iftira atmaya meğilli olan toplumumuzda normal karşılanır bu yanlış. bende çok düşmüştüm bu yanlışa ama az bir şey düşündükten sonra "hee çalıştırıyodur lan, saçmalama ne soru vermesi!" gibi bir düşünce belirdi kafamda. soruları vermesinden daha mantıklı bir düşünce olsa gerek. bir düşünün bakalım bir ebeveyn çocuğu öğrenmeden o dersten yüksek not almasını ister mi? bunu düşününce mantıklı bir açıklama bulacaksınız kendinizde.

    not: öğretmen çocuğu değilim.
    (29.12.2011 23:06)

küçük iskender



    --- alıntı ---

    ben neden senin avuçlarına bakarken kendi hayat çizgimi aradım?
    ben neden hava durumu sunucularının bölgelerdeki gözyaşları miktarını da belirtmesini bekledim, yağmurlarla birlikte?
    ben neden bütün süpermarket raflarında senin konserveni aradım?
    ben neden senin telefon numaralarını kutsal kitaplarda bir şifreye denk düşürmeye çabaladım?
    ben neden soğuk suyla yıkanırken hep sen üşüyorsun sandım!

    --- alıntı ---

    (29.12.2011 23:02)

patlamış mısır

    böyle bir umutla patlatırsın. canın çeker. dayanılmayacak durumda olursun. başlarsın patlatmaya ve izlersin naıl patladıklarını. bir patlar, iki patlar, üç dört derken hepsinin patladığını düşünüp mısırları dökersin bir kaba. ama o da ne patlamayan bir kaç tane mısır tanesi. işte o mısır taneleri devrimci mısır taneleridir. fakat tekrar patlatmak imkansız olduğu için onları da katır kutur yersin. afiyet olsun.

    vesselam.
    (29.12.2011 22:30)

bonibon

    çocukken çok yerdik bunlardan. böyle renkli renkli içi çikolata dolu oh mis. bir de kapaklarının altındaki harflerden isim yazmaya falan çalışılırdı. ne güzel gülerdi.

    vesselam.
    (29.12.2011 22:26)

apaçi

    kolpa kıyafetler giyip ortalıkta dolaşan tiplerdir bunlar. özellikle giydikleri pantolonlara dikkat çekmek istiyorum. müthiş bir şaheserdir onlar. öyle ki pantolon ağı diye tabir edilen kısım kesinlikle uzundur ve bu pantolonların paçaları bileklere gidildikçe daralır. o kadar daralır ki artık ister istemez "amına koyım bu nasıl çıkartıyo lan bu pantolonu? acaba onla mı yatıp kalkıyo?" gibi bir soru aklımıza gelir ve bunun cevabı henüz bulunamamıştır. o paçadan o ayak nasıl geçer nasıl şekiller alır çok garip gerçekten. bir canavar uzmanı olan sadettin teksoy'un bunları araştırması gerek artık. bunlar bir hiv virüsü gibi yayılmaktadırlar. bir an önce önleminin alınması gerektir. bir süre sonra herkes köşe başında beklemeye başlayacağından sokaklar bomboş kalacaktır.

    (bkz: allah ailelerine sabırlar versin)
    (29.12.2011 22:24)

fatih terim

    futbol oynadığı dönemde libero mevkiinde görev yapan ve galatasaray'a uzun yıllar (1973-1984) emek veren isim. oynadığı mevkiiye rağmen galatasaray formasıyla 327 maçta 129 gol atma başarısı göstermiştir. futbolu galatasaray'da bırakmıştır. teknik direktörlük kariyerinde en büyük başarısını galatasaray ile yaşamıştır. 1996-2000 yılları arasında 4 lig şampiyonluğu almış 3 tsyd kupası 2 kez türkiye kupası 2 kez cumhurbaşkanlığı kupası 1 atatğrk kupası şampiyonluğu ve 17.05.2000 tarihinde galatasaray'ı uefa kupasında zafere taşıyan efsanevi teknik direktör.
    (29.12.2011 22:22)

mustafa kemal atatürk

    hiç ölmedi ki.

    onu sevenlerin kalplerinde sonsuza dek yaşamını sürdürecek olan adam.
    onun izinde gidenleri hiçbir zaman yanlışa sevk etmeyecek lider.
    onu sadece özel günlerde değil, her daim hatırlayanlar sayesinde sonsuza kadar yaşayacak olan büyük insan.

    ulu önder.

    senin düşüncelerin doğrultusunda bu ülke karanlıktan çıktı aydınlığa. şimdi sıra senin düşüncelerini yaşatacak olan bizlerde. senin bizlere bıraktığın bu vatanı korumak için ellerinden gelen ne varsa yapması gereken bizlerde.


    "benim naçiz vucudum birgün elbet toprak olacaktır. fakat türkiye cumhuriyeti elelebet payidar kalacaktır."

    mustafa kemal atatürk


    ata'm izindeyiz!
    (29.12.2011 22:13)

galatasaray

    "1 teşrin 1905'te mektebin 5. sınıfındaedebiyat muallimimiz merhum mehmet ata bey'in dersi esnasında bir kaç arkadaş baş başa vererek galatasaray'da bir futbol klübü kurmaya karar verdik. ilk müteşebbisler oyuna ve mücadeleye meyyal arkadaşlardan asım tevfik sonumut, reşat şirvani, refik cevdet kalpakçıoğlu, abidin daver, kamil gibi gençlerdi. mektepde tahsilde bulunan bulgar ve sırp talebesinden çevik ve kuvvetli olanlar da bize iltihak etmişlerdi. asım'ı muhasebeciliğe, cevdet'i ikinci reisliğe seçmiş kendim de reis olmuştum. asım her hafta arkadaşlardan birer kuruş toplamakta mahir olduğu için kendisini muhasebeci yapmıştık. ben reisliği topu yağlayıp şişirmekle almıştım. topumuza evladım gibi bakardım. zaten varımız yoğumuz da toptu. mektebe gelirken, domuz sokağından geçer, domuz yağı alırdım. topu onunla yağlar, şişirirdim; yamasını da yeni papucumdan kesmiştim. bunu gören arkadaşlar, bana hepimizden fazla paya vermişlerdi. yani o zaman reisliğe ve diğer vazifelere payeyi, en çok çalışan kazanırdı. cevdet de ikinci reisliği formaları yıkadığı için almıştı."

    "maksadımız ingilizler gibi toplu halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve türk olmayan takımları yenmek."

    ali sami yen
    (29.12.2011 22:12)

21 grams

    şahane bir film. insanın kafasının karıştığı bölümler oluyor tabi. bir ordan bir burdan sahneler göstermesi nedeniyle. sonuç olarak iyi bir filmdi.
    (29.12.2011 21:58)

4 kilo bal 100 lira

    balderesi adlı bal firmasının saçma kampanyası. zaten reklamına diyecek laf yok zaten. hayatımda gördüğüm en kötü reklam.

    vesselam.
    (29.12.2011 21:54)

sayfa: 1...-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.